Голямите музикални успехи на България в „Седмицата на Евровизия“

Най-големите български успехи на конкурса Евровизия ще бъдат излъчени в ефира на БНТ 1. В пет поредни вечери зрителите ще могат да си припомнят българските участия в конкурса през 2007, 2016 и 2017, както и домакинството на Детската Евровизия 2015 в София.

В програмата попада и прякото излъчване на специалното шоу “Europe Shine a Light”. То ще представи артистите и песните от отмененото тазгодишно издание.

„Седмицата на Евровизия“ ще започне на 12 май от 22 часа с излъчване на Евровизия 2007 в Хелзинки. Тогава Елица Тодорова и Стоян Янкулов се класират на пето място с песента си „Вода“.

На 13 май зрителите ще могат да си припомнят Евровизия 2016 в Стокхолм и четвъртото място на Поли Генова с хита „If Love Was A Crime”.

На 14 май от 21 часа БНТ 1 ще излъчи и най-гледаната телевизионна продукция, реализирана в България – Детската Евровизия 2015.

Най-големият успех на България в конкурса и второто място на Кристиан Костов на Евровизия 2017 ще бъде излъчен на 15 май от 22 часа.

На 16 май на живо в ефира на БНТ 1 зрителите ще могат да гледат и специалното шоуто “Europe Shine a Light” от 22 часа българско време. Телевизионната програма ще представи песните и артистите, които щяха да вземат участие в отменената Евровизия 2020.

Българският представител Виктория, която беше един от големите фаворити за победата на Евровизия 2020, също ще бъде част от програмата.

Песента ѝ за България “Tears Getting Sober” ще прозвучи в ефира на над 47 телевизии в цяла Европа и Австралия. Очаква се шоуто да има над 200 милиона зрители.

От 10 до 16 май българските зрители ще могат да гласуват в специалната класация „Любима песен на българските зрители от Евровизия 2020“, която ще посочи фаворита за българските 12 точки. Гласуването ще бъде възможно през новото мобилно приложение на БНТ.

Тазгодишното издание беше отменено заради пандемията от коронавирус. Това се случва за първи път в 65-годиншаната история на най-голямата музикална надпревара в света.

Седмицата от 10 до 17 май е обявена от Европейския съюз за радио и телевизия за седмица на Евровизия 2020. Песните от тазгодишното издание на конкурса ще са на постоянна ротация в европейските радиа и музикални телевизии. Много от национални телевизии в Европа подготвят и специални телевизионни програми.

Инфо:Signal.bg

Добави коментар

Твоят имейл адрес, няма да бъде публиквуан.

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги. Приемам Виж още

Политика за "бисквитки"