Снимка: Getty Images

Музикалният свят скърби за Честър Бенингтън

Вокалистът на Linkin Park Честър Бенингтън отне живота си на 41-годишна възраст. Той беше една от най-изявените фигури в съвременната американска рок сцена и пътеводна светлина в ню метъл жанра.

Бенингтън и Linkin Park имат две награди Грами и над 70 милиона продадени копия от албумите си по света. Той за кратко оглави и Stone Temple Pilots, работил е с музиканти като Джей Зи, Mötley Crüe и Santana. Честър Бенингтън се бореше със зависимости от алкохол и наркотици, а в интервюта неведнъж е заявявал, че е обмислял самоубийство.

Часове преди смъртта на Честър Бенингтън, Linkin Park пуснаха видеоклип към песента „Talking to Myself“.

Последният концерт на Linkin Park беше на седми юни в Бирмингам, Англия. Бандата трябваше да поднови турнето си на двайсет и седми юли.

Вълна от тъга и скръб заля музикалния свят след трагичната новина. Неговият стар приятел и колега Майк Шинода написа след смъртта му – „Шокиран и съкрушен, но е истина. Официално изявление ще има, когато сме готови с такова“.

Том Морело от Rage Against the Machine написа: „Почивай в мир, Честър. Толкова трагично. Да бъдете благословени ти и семейството ти“

Барабанистът на Metallica Ларс Улрих също беше съкрушен: „Благ, добър и скромен. Една рядка комбинация в рокендрола. Дълбоко натъжен…“

Slash написа: „Лавина от емоции и чувства – тъга, гняв, смущение, загуба, скръб. Мога да продължа. Но загубата и скръбта царуват тук. Ще ми липсваш, Честър. Ще липсваш на всички. Почивай в мир!“.


Ню метъл бандата Slipknot също пуснаха съобщение на официалната си страница: „Честър беше невероятен човек. Горди сме да го наречем приятел и ще ни липсва ужасно. Моля ви, ако се борите с депресията и болката, говорете! Винаги има кой да ви изслуша“.

Добави коментар

Твоят имейл адрес, няма да бъде публиквуан.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy