ЧЕРЕН ГАРВАН КАЦА „ПО ЖИЦАТА“

Лъчо от СкандаУ извади ново солово парче, което носи заглавието „По жицата“ и бе промотирано в официалния YouTube канал на дуото, дигитално разпространено от Warner Music/Орфей Мюзик.

„Всъщност първият куплет го писах за „Спомен от рана“, но някак не пасна там. Запазих го обаче, защото ми хареса“, разказва Лъчо.

Вторият пък идва от дистанцията на времето, през 2020 г., и завършва образа на лирическата героиня, събирателен за всички момичетата, които обичат да „чупят сърца“.

През миналото лято „По жицата“ получава и своята видео реализация по идея на Дан Илиев и под режисурата на Томи Михайлов, а в главните роли влизат Наум Шопов, Катрин Гачева и гарванът Оскар.

Името на песента съвсем неслучайно прави препратка към класическия разказ на Йордан Йовков.

„Песента е метафора за надеждата, като лястовицата в разказа, а тя живее именно там – на жицата. В клипа имаме обаче не бяла лястовица, а черен гарван, за да противопоставим двата символа и за да дадем допълнителен смисъл с визията на песента“, казва още музикантът.

Лъчо се завръща със солов проект след дълга пауза, която обаче беше запълнена с много успешни сингли на СкандаУ и големи концерти.

„Не бях планирал толкова голяма пауза между „Имена на бивши“ и „По жицата“. Напротив. Но все изникваха по-важни професионални и лични дела, които забавиха този сингъл. Както се чува, „Имена на бивши“ и „По жицата“ са сходни, защото трябваше да са част от солово EP. Но с времето тази идея отпадна“, признава Лъчо и допълва „Винаги предпочитам да сме двамата заедно с Тото като СкандаУ“.

 

Info : Unison.bg

 

Добави коментар

Твоят имейл адрес, няма да бъде публиквуан.

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги. Приемам Виж още

Политика за "бисквитки"