Снимка: Getty Images

Вокалистът на Linkin Park Честър Бенингтън се е самоубил

Вокалистът на Linkin Park Честър Бенингтън се е самоубил, съобщи TMZ. Бенингтън е бил открит мъртъв в дома си.
За сега информацията не е потвърдена официално.

TMZ припомня, че музикантът в продължение на няколко години се е борил със зависимост от алкохол и наркотици. По-рано Бенингтън е признавал, че е искал да се самоубие заради факта, че през детството си е бил малтретиран сексуално от страна на мъж.

Честър Бенингтън е роден във Финикс, Аризона. Той е най-малкото от четири деца в семейството. Често казва: „„Пея, откакто съм роден. Имам много видео-касети, заснели как, още на 4 годинки, обикалям къщата и пея странни песнички. Пеенето е било винаги важна част от моя живот и съм много доволен, че мога да показвам таланта си по този начин…“.

Преди да се присъедини към Linkin Park, Бенингтън е вокалист на Grey Daze.

През 1998 Xero (по-късно наречени Linkin Park) го канят да стане техен вокалист, изпращайки му демо запис. Групата е впечатлена от гласовите му способности и го моли да отиде в Лос Анджелис за прослушване на живо. На прослушването няколко други потенциални вокалисти се съревновават с него, но в крайна сметка той бива избран. След това Xero е преименувана на Hybrid Theory и записва албума Hybrid Theory EP, който включвал песните Carousel, Technique (Short), Step Up, And One, High Voltage и Part Of Me. Групата привлича вниманието на няколко звукозаписни студия и подписва договор с Warner Bros. Records.

Заради авторските права на британската група Hybrid те са принудени да променят името си. Бенингтън предлага Linkin Park, защото след студийните записи той пътува през Lincoln Park в Санта Моника. Групата записва първия си албум Hybrid Theory през 1999 и 2000. Той е издаден на 24 октомври 2000 и включва хитовете In The End и Crawling. Hybrid Theory е продаден в над 20 милиона копия по целия свят. През 2002 Linkin Park издават албума-ремикс Reanimation, съдържащ и ремикси от Hybrid Theory. След това групата записва следващия си албум Meteora, включващ хитове като Somewhere I Belong. Майк Шинода написва песента Breaking the Habit, която напомня на Бенингтън за миналото му и на много пъти го довежда до сълзи. Тя излиза като сингъл през Юни 2004 и е включена в албума Meteora. След това групата реализира и техния албум със записи от живо изпълнение – Live in Texas и смесен албум с Jay-Z — Collision Course. През 2007 Linkin Park издават третия си студиен албум „Minutes to Midnight“, който бива продаден в над 7.5 милионен тираж по целия свят, като само в САЩ е обявен за два пъти платинен. Бенингтън описва новия им албум като „различен от предишните, с хард рок и хип—хоп“.

Добави коментар

Твоят имейл адрес, няма да бъде публиквуан.

Този сайт използва "бисквитки", за да подобри предлаганите услуги. Приемам Виж още

Политика за "бисквитки"